Surprise party

Chris 50 jaar

1957 – 2007

Op 23 oktober is Chris Vrijhof 50 jaar geworden, of te wel heeft hij Abraham gezien.

Dit was een gebeurtenis waar hij zeer naar uitkeek. Geregeld kwam het ter sprake:”Weet je dat ik binnenkort Abraham ga zien?”

Voor Jan en Neline, zijn broer en zijn schoonzus, was dit de aanleiding om hem te verrassen met een gezellige avond, waar zijn familie, vrienden, kortom iedereen die hem nabij staan aanwezig zouden zijn.

Chris heeft een moeilijk jaar achter de rug waarin veel veranderingen zijn opgetreden. Hij heeft problemen met zijn gezondheid en zal gedialyseerd moeten worden. In verband daarmee is hij gestopt met werken.

 

Om hem op te vrolijken wilden zij een feestje organiseren waar hij in het middelpunt van de belangstelling zou staan. Afgelopen vrijdagavond 19 oktober was het dus zo ver. Chris werd niets vermoedend opgehaald door een koorlid van Intersession.(vrijdagavond is de wekelijkse koorrepetitie avond in de Oranje kerk) Dit koorlid had de opdracht om iets op te halen in Open Hof en Chris kwam mee naar Open Hof.

Inmiddels was de Pijpela gevuld met 85 mensen, familie, vrienden en het gehele koor.

Iedereen was al voorzien van koffie met gebak,dus de feestelijke stemming zat er al lekker in.

Het was wel even spannend of het allemaal zou lukken………. wat bedacht was om Chris mee te lokken naar Open Hof.

 

Eenmaal binnen in de kerk, werd aan Chris gevraagd om even naar de Pijpela te gaan, om daar te helpen. Chris deed dit, een beetje onder protest ……………….Want hij moest gaan zingen in de Oranjekerk!

 

 

Om de verrassing te laten slagen was gevraagd om aanwezig te zijn om 20:00 uur opdat iedereen aanwezig zou zijn als Chris arriveerde.

Hij deed het gordijn open en daar stonden zoveel bekende mensen, zij begonnen te klappen en “Lang zal hij leven te zingen" ”………….Chris wist niet wat hem overkwam, wat gebeurt er allemaal. Een emotioneel moment, het zal je maar gebeuren ……………….Al die mensen die voor jou komen. Wat een overval en dat hij er niets van wist!Chris viel helemaal stil.

Chris mocht naast de pop Abraham plaats nemen en keek om zich heen en zag geleidelijk steeds meer bekende mensen .Gelukkig……………………….

Jan, zijn broer, heeft in zijn speech uitgelegd aan Chris dat we hem in het zonnetje wilden zetten, aangezien je maar 1x Abraham gaat zien.

Een prachtige taart met de titel “Chris gaat ABRAHAM zien ”werd tevoorschijn getoverd en een lekker stukje gebak werd door de jarige verorberd.

Met elkaar hebben we Chris toegezongen met het 50 jaren lied “ Welkom bij de club der wijzen, ouderdom dat moet je prijzen”

De ouderen zongen de jongeren toe en omgekeerd. Uiteindelijk werd Chris bij de 50+ ers gehaald en de jongeren zongen hem toe “je hoort er niet meer bij”

Het koor Intersession heeft een paar liederen gezongen, de muziek en tekst gingen rechtstreeks naar je hart. De stemming was prima.

 

Chris raakte steeds meer op zijn gemak en liep rond om met iedereen een praatje te maken, want er waren zoveel mensen die hij kende………………Van alle groepen waar Chris in zit, waren een aantal mensen uitgenodigd. Het was onmogelijk om iedereen uit te nodigen die Chris kent, aangezien hij heel zoveel mensen kent.

Chris werkt mee als koster op de zondag, hij is collectant zondags en helpt 2 x per jaar mee met de Bazaar. Chris doet mee met Kerkplein en treedt op als koster als dat nodig is. De Open Deur diensten liggen hem na aan het hart, tot voor kort hielp Chris altijd mee met sjouwen en klaarzetten van de stoelen in de kerk. Ook de folders rondbrengen voor de Open Deur diensten doet hij graag. Kortom een actief baasje.

 

 

Na uitreiking van een cadeau van het koor, werd aan Chris gevraagd welk lied zijn voorkeur had. Daar moest Chris even over nadenken, hij ging zitten (onder grote hilariteit van de koorleden) op de kruk van de dirigent/pianist en bladerde het boek door en kon het zo gauw niet vinden en Chris zei toen: “Over de liefde ”

Tekst:

Bij U ben ik thuis, bij U ben ik veilig.

In U is mijn huis, in U ben ik heilig,

In U vind ik rust, in U kan ik schuilen, in U\

U neemt mij in mijn armen en droogt mijn tranen af

Wat een liefde, Wat een liefde ……………….

Dat is liefde, Dat is liefde …………………….

 

En dat ik steeds terug mag komen ook als ik ver ben afgedwaald

En U mij altijd wilt vergeven wanneer ik heb gefaald

 U bent liefde, U bent liefde……………………………

 

Wat een tekst………………….Zo puur, daar zijn verder geen woorden meer voor nodig.

 

Voor Chris zijn moeder, Jan en Neline en de rest van de familie was het een ongekende kans om kennis te maken met de mensen, die Chris kennen.

Het was een hartverwarmende avond, door de aanwezigheid van zoveel mensen die Chris een warm hart toedragen in en buiten Open Hof.

Deze avond was een avond met een gouden randje………………………Chris, zoveel mensen heb je nog nooit op je verjaardag gehad!

 

 

Een feest om nooit te vergeten……………………………

 

Tekst Heleen Vermeiden                                                  foto’s uit het familiealbum